GEBRUIK BIOCIDEN VEILIG. LEES ALTIJD HET ETIKET EN DE PRODUCTINFORMATIE VÓÓR GEBRUIK.

Catefix 2020 (5L)

Log in om te bestellen

Bekijk HIER de Catefix VIDEO!

Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU
100-000921

CATEFIX 2020 - Dé duurzame oplossing in de strijd tegen processierupsen!

100% BIOLOGISCH | 100% NATUURLIJK | 100% PLANTAARDIG

Catefix 2020 is dé duurzame oplossing in de strijd tegen de eikenprocessierups. Nesten worden met Catefix 2020 eenvoudig gefixeerd, waarmee de overlast van brandharen onmiddellijk wordt weggenomen. Los daarvan voorkomt het een verdere uitbreiding van de rupsenpopulatie. Bijkomend voordeel is dat de eiken niet meer worden kaalgevreten en kinderen veilig kunnen buitenspelen.

Catefix is 100% effectief, gemakkelijk en snel aan te brengen en is ook nog eens volledig afbreekbaar. Het gefixeerde en behandelde nest kan blijven zitten. Een efficiënte en schaalbare oplossing die kan worden uitgevoerd door elke professionele plaagdierbeheerser, hovenier of boomverzorger.

Catefix is speciaal ontwikkeld om de overlast weg te nemen van de eikenprocessierups en de dennenprocessierups. Het product bestaat uitsluitend uit natuurlijke, plantaardige en hernieuwbare grondstoffen. Catefix is niet giftig, bevat geen oplosmiddelen, weekmakers of zware metalen. Catefix -eenmaal aangebracht - doordringt het nest volledig en vormt een harde fixeerlaag (blijft niet plakken) die het nest volledig afsluit. Catefix is PH-neutraal; dit betekent geen gevolgschade voor de natuur.

Catefix heeft uitsluitend een fysieke werking. Het Ctgb geeft aan dat het in dat geval -overeenkomstig Europese regelgeving– niet hoeft te oordelen over veiligheid en werkzaamheid van dit middel. De handhaving voor het gebruik van toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden is belegd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Handhaving sluit zich aan bij de opinie van het Ctgb m.b.t. het product Catefix 2020.

DE WERKING
De eikenprocessierups met al zijn brandharen wordt als het ware “gefixeerd”, wat betekent dat de rupsen in het nest niet meer op zoek kunnen gaan naar voedsel. Tijdens het inspuiten/injecteren sijpelt het fixeermiddel in het nest en beginnen de rupsen te bewegen. De rupsen verdelen het middel zelf in het nest en worden zo aan elkaar geplakt. Na enige tijd vormt zich een massieve klont van fixeermiddel en rupsen. Met name in het begin van het seizoen vormen de rupsen vaak nog geen nest. Rupsen die in een colonne los op de stam lopen/zitten vormen nog GEEN nest. Catefix fixeert de rupsen in samenhang met het spinsel. GEEN spinsel is GEEN nest. Dit betekent nog even geduld hebben met behandelen en wachten totdat de rupsen daadwerkelijk een nest vormen met spinsel. De rupsen sterven en worden volledig ingekapseld. Samen met Catefix 2020 vormt het spinsel na droging een harde schaal.

HET AANBRENGEN
Gebruik een lage drukspuit, spray de buitenring van het nest in met een overlap van circa 5 cm. Injecteer vervolgens het gehele nest en zorg ervoor dat Catefix in aanraking komt met al de rupsen. Het nest moet doordrenkt zijn met Catefix. Spray nog een extra laag op de bovenzijde van het nest zodat Catefix tot diep in het nest kan doordringen. Klaar! Na gebruik van de lagedrukspuit is het verstandig om de nozzle af te dichten met bijvoorbeeld huishoudfolie om indroging te voorkomen.

VEILIGHEID
Tijdens het verwerken wordt een veiligheidsbril aanbevolen naast de gebruikelijke beschermingsmiddelen t.b.v. contact met brandharen.

WAT ALS HET GAAT REGENEN?
Tijdens een regenbui wordt het fixeermiddel weer plakkerig. Hierdoor trekt het nest na droging nog verder in elkaar. Na verloop van tijd zal het nest samen met het fixeermiddel worden afgebroken.

WAT ALS HET NEST UIT DE BOOM VALT?
Mocht een behandeld nest uit de boom vallen, dan blijft alles toch bij elkaar gehouden door Catefix 2020. Dit in tegenstelling tot een onbehandeld nest.

WANNEER KAN IK CATEFIX GEBRUIKEN?
Het maakt niet uit in welk stadium van larf tot vlinder het nest wordt behandeld. Hier geldt de regel: hoe eerder hoe beter. Zelfs vlak voordat de vlinders uitvliegen kan een nest nog worden behandeld. Hierdoor kunnen vlinders niet uitvliegen en zich voortplanten. Tevens worden de achtergebleven restanten van de rupsen en haren gefixeerd. Oude, niet-behandelde nesten van het afgelopen seizoen kunnen ook nog worden behandeld. Hierbij wordt voorkomen dat deze overlast veroorzaken bij met name harde wind.

KOSTENBESPAREND, EENVOUDIG & EFFICIËNT!
Deze werkwijze levert aanzienlijke kostenbesparingen op. Enerzijds kan men met Catefix een hoog aantal nesten per uur behandelen, anderzijds is de logistieke keten eenvoudig. Zo zijn er geen speciale big bags en plastic vaten benodigd om het EPR afval af te voeren en dient er ook geen transport plaats te vinden naar de toch al beperkte verwerkingslocaties. De genoemde efficiëntere werkwijze leidt tot een lagere CO2-Footprint.

Catefix laat zich eenvoudig door professionele plaagdierbeheersers, hoveniers of boomverzorgers aanbrengen. Hierdoor ontstaat niet alleen meer flexibiliteit in planningen en (behandel)capaciteit, maar worden tevens kortere wachttijden in de bestrijding van de processierups gerealiseerd. Los daarvan wordt directe overlast in het seizoen sneller weggenomen bij gemeenten, bedrijven en particulieren.

 

Meer informatie
Toelatingsnummer geen / n.v.t.
Werkzame Stof geen / n.v.t.